Tips voor de decoratie van de woonkamer

Als er één kamer is die het beste de algemene sfeer en stijl van een huis weergeeft, dan is het wel de woonkamer. De woonkamer fungeert als het middelpunt van de gehele woning en vormt een gemeenschappelijke centrale ruimte van waaruit alle andere kamers uitkomen. Het is vaak de eerste kamer die je ziet als je een huis binnenkomt, en dient over het algemeen als een plek om vrienden en andere gasten te vermaken. De ruimte zelf kan verschillende rollen vervullen – van de entertainmentruimte, de eetkamer tot de bibliotheek en meer – maar lijkt altijd bepalend te zijn voor de vormgeving van de rest van het huis. Als zodanig is de taak van het verfraaien van uw woonkamer is er een die niet lichtvaardig moet worden opgevat.

Dit betekent natuurlijk niet dat u niet bereid moet zijn om iets nieuws te proberen. Tot slot, als het centrum van uw hele huis er niet uitziet zoals u dat wilt, dan is er geen grote hoop voor de rest van het huis. We kunnen helpen. We hebben een lijst samengesteld met geweldige ideeën voor de inrichting van de woonkamer die u kunt gebruiken om het hart van uw huis om te toveren in iets pulserends met stijl. Zorg ervoor dat u toestemming krijgt van uw vastgoedbeheerder voordat u permanente wijzigingen aan uw woning aanbrengt.

Algemene tips

Op het gebied van wooncultuur biedt het ontwerpen van woonruimtes een veelheid aan mogelijkheden. In tegenstelling tot bepaalde functionele ruimtes zoals keukens, badkamers en slaapkamers, wordt de woonkamer alleen beperkt door uw fantasie. Dit betekent dat u decoratieve ideeën voor woonruimtes in alle richtingen kunt meenemen. Het nadeel van deze bijna grenzeloze vrijheid is natuurlijk dat je bij het ontwikkelen van een mogelijk decor heel erg op je eigen fantasie zult vertrouwen. Vergeet niet om je ogen en oren open te houden terwijl je in de planningsfase zit; je weet nooit waar je nieuwe ideeën voor het inrichten van woonkamers zult tegenkomen (interesse kan bijvoorbeeld een absolute goudmijn zijn voor unieke decoratie ideeën). Inbouwkasten zijn bijzonder nuttig voor een perfecte benutting van de ruimte.

Geef de illusie van grootte

Er is een gebrek aan ruimte in veel van de woonvertrekken van de appartementen. Maar terwijl je een muur aan het afbreken bent en de kamer aan het uitbreiden bent, is er waarschijnlijk geen enkele manier, er zijn een aantal trucs en hacks die je kunt gebruiken om je woonkamer ruimer te laten lijken dan hij is. Begin met het verminderen van de benodigde ruimte voor uw meubilair. U kunt dit doen door bepaalde meubels te verwijderen of door bestaande meubels te vervangen door kleinere versies. Grote sofa’s lijken misschien een goed idee, maar als ze uiteindelijk het hele vloeroppervlak in beslag nemen en het moeilijk maken om door de kamer te navigeren, ben je waarschijnlijk beter af met iets kleiner. U kunt ook de illusie van ruimte creëren door te kiezen voor felle kleuren (vooral wit) voor uw muren en meubels. Hangspiegels aan de muren openen ook de ruimte, net als zichtbare ramen om meer natuurlijk licht binnen te laten. Als u meer ruimte nodig heeft, kunt u uw meubels voorzien van wielen om het interieur van uw kamer op elk moment opnieuw in te richten, zodat u op elk gewenst moment zoveel ruimte heeft als u nodig heeft.

Verwaarloos de hoeken niet.

Nadat de belangrijkste meubels zijn gerangschikt, vinden veel huurders dat ze volledig ongebruikte hoekjes overhouden. Maar hoewel de hoek van een kamer niet ideaal is voor het hoofdmeubilair, kan hij nog steeds goed gebruikt worden. Een kleine accent tafel of stoel, of misschien een hoekplank, past gemakkelijk in deze verder ongebruikte ruimte en kan een vleugje perfectie toevoegen aan uw woonkamer.

Plaatsen van opslagruimte

Als u vindt dat uw woonkamer verschillende functies moet vervullen (entertainment kamer, bibliotheek, kantoor, etc.), kan het zijn dat uw woonkamer snel overbelast raakt. Door het toevoegen van stijlvolle, onopvallende opbergruimte door middel van een woonkamerkast, moet u de verschillende mogelijkheden en risico’s uit het zicht kunnen houden totdat ze nodig zijn. Een gepolijst houten pantser dat openklapt om een computer en printer met een uittrekbare toetsenbordlade te onthullen, kan bijvoorbeeld een woonkamer snel veranderen in een kantoor aan huis. Een grote decoratieve doos kan de woonkamer een grandioze en klassieke uitstraling geven en tegelijkertijd een plek bieden voor het opbergen van beddengoed of kinderspeelgoed. Kleine planken die gebruik maken van het wand- of hoekgedeelte in combinatie met decoratieve geweven manden maken het eenvoudig om de entertainmentapparatuur te organiseren en op te bergen wanneer dat nodig is. U kunt zelfs investeren in meubels met verborgen opbergvakken eronder. Als u wilt dat uw woonkamer meerdere rollen vervult, is stijlvolle of verborgen opslag uw beste vriend. U kunt ook zelf een kast maken zodat deze goed past.

Upgrade naar Gordijnen

De meeste appartementen zijn al uitgerust met eenvoudige jaloezieën die de ramen bedekken. En hoewel deze jaloezieën perfect zijn voor variabele verlichting, dragen ze meestal niet veel bij aan het totaalbeeld van een woonkamer. Overweeg om uw jaloezieën te vervangen door gordijnen. Gordijnen geven een huis een minder nuttig en eleganter gevoel. Gordijnen kunnen ook worden gebruikt om een verscheidenheid aan decoratieve trucs uit te voeren. Verticaal gestreepte gordijnen, of gordijnen die van plafond tot vloer hangen, hebben bijvoorbeeld de neiging om het zicht naar boven te trekken, waardoor het plafond er hoger uitziet. Of gordijnen kunnen zo worden opgehangen dat ze ver voorbij de zijkanten van het raam uitsteken, waardoor de indruk wordt gewekt dat het raam zelf groter is. Zorg er wel voor dat u eerst toestemming krijgt van uw vastgoedbeheerder en dat u de jaloezieën kunt vervangen wanneer het tijd is om ze uit te trekken.

Focus op de vloer

Wanneer u een appartement huurt, bent u waarschijnlijk aangesloten op de reeds aangelegde vloer. Maar dat betekent niet dat je het niet kunt verbeteren. Of u nu houten vloeren, tegels of tapijten heeft, u kunt altijd een tapijt toevoegen om de ruimte een hoognodige toets van design onder uw voeten te geven. Overweeg een deken te vinden met een uniek patroon, of een deken die een interessante textuur introduceert, en heb niet het gevoel dat je je moet beperken tot slechts één deken.

Mengen van stijlen

Er is niets in steen uitgehouwen dat erop wijst dat je geen patronen van verschillende stijlen in je woonkamer kunt hebben. Tot slot probeer je een ontwerp te maken dat je gelukkig maakt, en als dat betekent dat je modern met klassiek combineert, dan is dat maar goed ook. In plaats van je te concentreren op één stijl, neem je gewoon ontwerpbeslissingen die goed aanvoelen. Kies meubilair omdat je het leuk vindt, niet omdat je denkt dat het “past” bij de rest van de kamer. Je hebt misschien een woonkamer vol contrasten, maar dat is niet noodzakelijkerwijs slecht.

De ideale garderobe

Met een garderobe om je wasgoed netjes en overzichtelijk te houden, past je garderobe bij je stijl en bepaalt ze ook hoe je kamer eruit ziet.

Het gebruik van een schuifdeurkast is bijzonder chique. Er zijn veel stijlen om uit te kiezen, maar het is niet vervelend als je een paar dingen in ogenschouw neemt.

Gebruik van Modern versus Vintage

Als je aan de oudere stijlen denkt, worden ze “harnas” genoemd en waren het grote meubels met veel vakken. Veel mensen houden van ze als het gaat om het inrichten van hun kamer met een vintage look. Tegenwoordig hebben moderne kasten echter meer problemen dan oudere, zoals schuifladen en meer. Daarom kunt u schuifdeurkasten gebruiken die moderner zijn om u meer efficiëntie en duurzaamheid te geven. Ik heb persoonlijk een witte kledingkast en vind die bijzonder aantrekkelijk.

Welke houtsoorten zijn de beste?

Materialen hoeven niet van hout te zijn, maar over het algemeen zijn er veel stijlen om uit te kiezen, en er zijn er veel die een verscheidenheid aan materialen hebben, maar de meeste kasten zijn van hout. Daarom is het belangrijk dat u niet alleen het oppervlak kiest dat geschikt is om uw ruimte te voltooien, maar dat u ook het materiaal krijgt dat werkt voor wat u nodig heeft.

Verschillende hardhoutsoorten hebben verschillende voordelen, en andere kunnen ook gemakkelijker worden geschilderd of afgewerkt. U kunt beukenhout gebruiken om een gedurfde look te krijgen, walnoot voor een donker hardhouten afwerking van bruin, kersenhout (wat u hetzelfde soort donkerbruin met rode boventonen geeft) en mahoniehout, wat veel weg heeft van kersenhout. Als het niet de houten uitstraling is die u wilt, kunt u een meer eigentijdse stijl gebruiken die nog steeds past bij uw kamer.

Een garderobe kiezen en kopen

Een ding dat u kunt doen is de aanschaf van een schuifdeurkast die past bij, of zelfs crasht om uw slaapkamer te completeren met een uitstraling en gevoel. U kunt dingen kopen zoals kasten die dubbele spiegels op de voorkant hebben om het uiterlijk van uw kamer te verbeteren en te helpen de ruimte te maximaliseren met de optische illusie die spiegels kunnen doen voor het uiterlijk van uw kamer, of u kunt die kopen die de spiegels in te houden dingen meer ingeperkt.

De juiste maat

U kunt er ook voor zorgen dat u geen kast krijgt die te groot is voor wat u nodig heeft, maar tegelijkertijd een kast krijgt die groot genoeg is zodat u een beetje ruimte heeft voor extra spullen. Als je er een te groot koopt, dan heb je veel lege ruimte binnenin en waarschijnlijk veel minder ruimte in je kamer. Zoek een evenwichtig evenwicht. Voor kinderen is het beter om een kinderkast te gebruiken die de juiste maat (maar ook kleur) heeft.

Conclusie

Het vinden van de juiste schuifdeurkast kan niet alleen uw kamer sterk verbeteren, maar ook uw vermogen om een schone ruimte te hebben voor het ophangen van kleding, in plaats van uw normale inloopkast te gebruiken (sommige mensen met grote wandelingen gebruiken nog steeds schuifdeurkasten zowel binnen als buiten). Het ziet er ook goed uit en kan helpen onze kamer volledig aan te vullen en alles beter te organiseren, met net iets meer tijd per dag.